Keď sme ho prvýkrát videli, vnímali sme iba lesklý hnedý ovál s oranžovým dekoračným plátkom na vrchnej strane. Na prvý pohľad to bol konzervatívny typ dezertu, podľa farby sme očakávali silno čokoládovú chuť a ťažší charakter, hodiaci sa viac do chladných dní. Ako sme sa mýlili…
Prvé ponorenie vidličky odhalilo zamatovú krémovú konzistenciu. Zvnútra je dezert svetlohnedý s nádychom oranžovej farby, takže to nám potvrdzovalo teóriu o silno čokoládovej chuti. A tu bol náš najväčší omyl. Popri lahodnej chuti čokoládového brownie do popredia prekvapivo vystupujú svieže tóny pomaranča. Prisahali by sme, že na pozadí vystupuje ešte aj niečo iné – niektorí tvrdia že mango. Toto tajomstvo, ak existuje, zostane neprezradené.
Po tomto odhalení sme hneď prekvalifikovali dezert zo zimného, na celoročný. Silné čokoládovo-kávové tóny sú perfektne vyvážené chuťou pomarančového pyré – je svieži, sýty a veľmi rafinovaný. Častokrát sa nám stáva, že si hostia k jedlu doprajú aj dva kúsky.
Okrem jedla sa skvele sa hodí k nášmu lahodnému ristrettu z rodinnej pražiarne Caffé ORO, ale svojim jemne ovocným nádychom perfektne dopĺňa aj rafinovanú chuť koňaku – najmä Hennessy X.O.
Tento dezert je od začiatku opradený rúškom tajomstva. Príďte ho k nám vyskúšať a pomôžte nám ho rozlúsknuť. Jeho rafinovaná chuť vás dostane.