tanier domácich talianskych cestovín Cacio e Pepe, syr, čierne korenie, hľuzovka na stole v reštaurácii
Zažite cestoviny inak

Cacio e Pepe

Predstavenie signature jedla

Základom je kvalitný syr a korenie

Cacio e Pepe znamená doslova „syr a korenie“. A to sú okrem výborných domácich cestovín, základné ingrediencie tohto lahodného jedla. Neboli by sme však Season restaurant, keby ostalo iba pri tom.

Aby sme našim cestovinám dali vlastný Signature podpis, pridávame ešte dva skvosty – najkvalitnejšie prosciutto a vzácnu ručne zbieranú hľuzovku.

Zážitková Príprava

Domáce cestoviny pripravujeme priamo pri vašom stole. Na krásnom zrelom bochníku parmezánu sa odohráva ohnivá show, ktorá otvorí chuť syra a vy uvidíte, ako sa jeho chuť spája s cestovinami.

Párovanie

Cacio e Pepe je unikátne jedlo. Jeho charakter skvele podporíte, keď si k nemu doprajete lahodné Chianti, Pinot Grigio, Riesling, Pinot Noir alebo Cabernet Sauvignon. A všetko zakončíte hriešnym dezertom.

Top Ingrediencie

Na kvalite surovín naozaj záleží

detailný záber na miešanie domácich talianskych cestovín v bochníku parmezánu

Domáce cestoviny

Pripravujeme si ich sami v kuchyni. Naši kuchári sa inšpirujú tradičnými talianskymi receptúrami. Na stôl tak vždy dostanete čerstvé, kvalitné a lahodné cestoviny. 

zapaľovanie alkoholu v parmezánovom bochníku

Parmigiano Reggiano

Je 24 mesiacov zrejúci syr najvyššej akostnej kvality. Nerobíme z neho omáčku ani ho neskrývame v kuchyni. Jeho prevedenie v Season je nemenej zaujímavé ako jeho história – je to 20kg bochník.  

detail korenenia domácich talianskych cestovín na stole hosťa

Čierne korenie Pepperfield

Toto korenie je považované za najlepšie na svete. Pochádza z provincie Kampot v Kambodži. Je z láskou zbierané, ručne kontrolované, 100% prírodné, sušené na slnku.

detail na plátky nakrájaného prosciutta pri špecializovanom stroji na krájanie

Prosciutto San Daniele 24 m

Je najkvalitnejšie prosciutto na svete dodávané na top svetové udalosti ako je napríklad aj Formula 1. U nás v Season ho krájame na tenké plátky na špecializovanom, len na to určenom stroji.

čašníčka v rukavičkách strúha plátky pravej hľuzovky na domáce cestoviny

Plátky hľuzovky

Poslednou nemenej dôležitou ingredienciou nášho Signature jedla je ručne zbieraná hľuzovka. Pochádza z Talianska, Francúzka, ale aj Istrie. Cacio e pepe sa tak stáva majstrovským dielom.

portrét šéfkuchára v kuchyni v čiernej zástere

Tip šéfkuchára

Cacio e Pepe si v skromnejšom prevedení môžete pripraviť aj doma. Zamerajte sa na použitie kvalitných cestovín, parmezánu a čerstvo namletého čierneho korenia. A ak chcete ochutnať plnú verziu, navštívte nás.

Zažite cestoviny inak

Poslať správu
1
Pomôžeme vám?
Pomôžeme vám?
Dobrý deň,
ako vám pomôžeme pomôcť?

Chcete si rezervovať zážitok?
Máte otázku na Signature menu?
Chcete sa čokoľvek spýtať?

Neváhajte nám napísať. Sme tu pre vás!