Ako je vidieť, cestoviny vzbudzujú záujem a konzumovalo ich mnoho rôznych kultúr počas veľkého počtu časových období. Nie je preto pochýb, že cestoviny, ktoré sú dnes súčasťou rôznych národných kuchýň, obstáli v skúške času!
Aj preto sa dostali do Signature menu reštaurácie Season. Konkrétne ich variácia – Domáce cestoviny na spôsob Caccio e Pepe.
Cacio e Pepe znamená doslova „syr a korenie“. A to sú základné ingrediencie tohto lahodného jedla. Neboli by sme však Season restaurant, keby ostalo iba pri tom. Aj z jednoduchého jedla chceme vždy vytvoriť unikátny gastronomický zážitok.
Prvým pilierom jedla sú cestoviny samotné. Pripravujeme si ich sami v kuchyni. Naši kuchári sa inšpirujú tradičnými talianskymi receptúrami. Na stôl tak vždy dostanete čerstvé, kvalitné a lahodné cestoviny.
Syr je druhý pilier. Podobne ako pri cestovinách, nepodceňujeme jeho výber a prevedenie. Parmigiano Reggiano zrejúci 24 mesiacov, v najvyššej dostupnej akosti, sa nám osvedčil ako najlahodnejší a najkvalitnejší syr, ktorý sa dá použiť. Nerobíme z neho omáčku ani ho neskrývame v kuchyni. Jeho prevedenie v Season je nemenej zaujímavé ako jeho história – je to 20kg bochník.
Tretí pilier tvorí čerstvo namleté kvalitné čierne korenie Pepperfield.
Aby sme Domácim cestovinám dali vlastný Signature podpis, pridávame ešte dva skvosty – na špecializovanom stroji nakrájané plátky najkvalitnejšieho Prosciutta San Daniele 24 m z produkcie Levi, kde jemná rovnováha medzi vlhkosťou a vetraním prispieva k vytvoreniu jedného z klenotov talianskej gastronómie.
Druhým skvostom sú plátky čerstvej vzácnej hľuzovky, ktoré ručne zbierame v Taliansku, Francúzsku ale aj na Istrii. Všetky tieto ingrediencie dávajú Domácim cestovinám unikátny charakter a lahodnú chuť.
Za kvalitou ingrediencií v ničom nezaostáva ani samotná príprava – to je druhé naše prekvapenie. Domáce cestoviny pripravujeme priamo pri vašom stole. Na krásnom zrelom bochníku parmezánu sa odohráva ohnivá show, ktorá otvorí chuť syra a vy uvidíte, ako sa jeho chuť spája s cestovinami. Ako čerešničku na torte pred vami pridáme nakrájame a pridáme prosciutto a hľuzovku.
Je to unikátne jedlo. Jeho charakter skvele podporí, keď si k nemu doprajete lahodné Chianti, Pinot Grigio, Riesling, Pinot Noir alebo Cabernet Sauvignon. S dezertom, samozrejme.
Domáce cestoviny v reštaurácii sú zážitok pre vaše chuťové bunky, ale aj potešenie pre oči. Príďte k nám a zažite ich na vlastnej koži. Tešíme sa na vás!