miešanie cestovín so syrom v bochníku parmezánu

Domáce cestoviny pripravené pred vašimi očami

Cestoviny sú obľúbeným jedlom už nespočetne veľa rokov – tak dlho, že mnohí ľudia sa nás pýtajú, odkiaľ presne pochádzajú. Číňania ich vyrábali už v roku 3.000 pred Kristom. Grécka mytológia tvrdí, že grécky boh Vulcan vynašiel zariadenie, ktoré vyrábalo povrázky cesta – prvé špagety. Cestoviny globálne spropagovali Angličania, ktorí ich objavili počas svojho „turné“ po Taliansku.

Ako je vidieť, cestoviny vzbudzujú záujem a konzumovalo ich mnoho rôznych kultúr počas veľkého počtu časových období. Nie je preto pochýb, že cestoviny, ktoré sú dnes súčasťou rôznych národných kuchýň, obstáli v skúške času! 

Aj preto sa dostali do Signature menu reštaurácie Season. Konkrétne ich variácia – Domáce cestoviny na spôsob Caccio e Pepe.  

Cacio e Pepe pripravíme priamo pri vašom stole v 20 kg bochníku parmezánu

Cacio e Pepe znamená doslova „syr a korenie“. A to sú základné ingrediencie tohto lahodného jedla. Neboli by sme však Season restaurant, keby ostalo iba pri tom. Aj z jednoduchého jedla chceme vždy vytvoriť unikátny gastronomický zážitok

Prvým pilierom jedla sú cestoviny samotné. Pripravujeme si ich sami v kuchyni. Naši kuchári sa inšpirujú tradičnými talianskymi receptúrami. Na stôl tak vždy dostanete čerstvé, kvalitné a lahodné cestoviny. 

Syr je druhý pilier. Podobne ako pri cestovinách, nepodceňujeme jeho výber a prevedenie. Parmigiano Reggiano zrejúci 24 mesiacov, v najvyššej dostupnej akosti, sa nám osvedčil ako najlahodnejší a najkvalitnejší syr, ktorý sa dá použiť. Nerobíme z neho omáčku ani ho neskrývame v kuchyni. Jeho prevedenie v Season je nemenej zaujímavé ako jeho história – je to 20kg bochník.  

Domáce cestoviny pripravené podľa tradičnej talianskej receptúry sa miešajú s parmezánom priamo v bochníku

Tretí pilier tvorí čerstvo namleté kvalitné čierne korenie Pepperfield.  

Aby sme Domácim cestovinám dali vlastný Signature podpis, pridávame ešte dva skvosty – na špecializovanom stroji nakrájané plátky najkvalitnejšieho Prosciutta San Daniele 24 m z produkcie Levi, kde jemná rovnováha medzi vlhkosťou a vetraním prispieva k vytvoreniu jedného z klenotov talianskej gastronómie. 

Cacie e Pepe sa skvele kombinujú s Prosciuttom San Daniel Levi 24 m

Druhým skvostom sú plátky čerstvej vzácnej hľuzovky, ktoré ručne zbierame v Taliansku, Francúzsku ale aj na Istrii. Všetky tieto ingrediencie dávajú Domácim cestovinám unikátny charakter a lahodnú chuť. 

Ručne zbieraná hľuzovka dodá cestovinám unikátny charakter a lahodnú chuť

Za kvalitou ingrediencií v ničom nezaostáva ani samotná príprava – to je druhé naše prekvapenie. Domáce cestoviny pripravujeme priamo pri vašom stole. Na krásnom zrelom bochníku parmezánu sa odohráva ohnivá show, ktorá otvorí chuť syra a vy uvidíte, ako sa jeho chuť spája s cestovinami. Ako čerešničku na torte pred vami pridáme nakrájame a pridáme prosciutto a hľuzovku.  

Je to unikátne jedlo. Jeho charakter skvele podporí, keď si k nemu doprajete lahodné Chianti, Pinot Grigio, Riesling, Pinot Noir alebo Cabernet Sauvignon. S dezertom, samozrejme. 

Domáce cestoviny v reštaurácii sú zážitok pre vaše chuťové bunky, ale aj potešenie pre oči. Príďte k nám a zažite ich na vlastnej koži. Tešíme sa na vás! 

Zaujali sme vás? Pozvite k nám aj svojich priateľov
Poslať správu
1
Pomôžeme vám?
Pomôžeme vám?
Dobrý deň,
ako vám pomôžeme pomôcť?

Chcete si rezervovať zážitok?
Máte otázku na Signature menu?
Chcete sa čokoľvek spýtať?

Neváhajte nám napísať. Sme tu pre vás!