Predstavenie signature jedla
Ultimátny steak pre milovníkov kvalitného mäsa
Ochutnať Tomahawk steak sa v živote nepodarí každému. Tomahawk je ultimátny steak, ktorého meno vychádza z toho, že svojim tvarom pripomína indiánsku sekeru.
Je to steak vyrezaný z predného rebra s ponechanou celou rebrovou kosťou. Obsahuje pomerne veľké množstvo medzisvalového tuku, čo mu dodáva špecifickú chuť. Arómy sa počas pečenia uvoľňujú ako z kosti, tak aj z tuku a steak vďaka nim získava jemne sladkú, želatínovú príchuť.
Špecifický charakter mäsa zakončujeme záverečným opražením ohňom a nakrájaním na plátky priamo pri vašom stole.
Zážitková Príprava
Jesť Tomahawk steak je vzácna udalosť. Jesť ho v Season restaurant je zážitok do konca života. Stanete sa svedkami záverečnej ohnivej fázy opekania tohto exkluzívneho kusu mäsa a jeho servírovania tak, aby sa podporili a otvorili všetky jeho chute.
Párovanie
Tomahawk je štavnatý a výrazný kus steaku, plný bielkovín a tuku. Párovať ho možno ako s plným červeným vínom v mladšej verzii, tak aj s tmavým pivom, Škótskou whisky či dokonca s Martini.
Odporúčané párovanie
Kvalitný alkohol rozvinie a zvýrazní chute steaku
Červené víno
K Tomahawku odporúčame mladšie verzie plných červených vín ako Cabernet Sauvignon, Bordeaux, Barolo, Merlot a Syrah.
Tmavé pivo
Chuť steaku s vysokým obsahom bielkovín a tuku výrazne podporíte tmavým pivom. Určite ochutnajte s našim Mastrom 18°.
Whisky
Whiskey je tiež výborná voľba, najmä tá zo Škótka, vyrobená zo sladového jačmeňa a vody. U nás tú svoju určite nájdete.
Tip šéfkuchára
“Každý kto miluje mäso by mal rozhodne ochutnať Tomahawk. Kvalitný, šťavnatý steak, ktorý proste chutí. Stačí pridať hrubozrnú soľ a korenie a nič viac ku štastiu nepotrebujete. A ak predsa, máme pre vás skvelé omáčky, pečené zemiaky aj zeleninu. Príďte si k nám Tomahawk naplno užiť. Tešíme sa na vás.”