Predstavenie signature jedla
Klenot talianskej gastronómie
Jemná rovnováha medzi vlhkosťou špeciálnych pivníc a ich vetraním prispieva k vytvoreniu jedného z klenotov talianskej gastronómie: šunky Prosciutto San Daniele.
V Levi už od roku 1890 nakupujú talianske bravčové stehná od osvedčených dodávateľov. Tie následne osolia a ochutia podľa veľmi špecifických pravidiel. Práve vďaka dlhoročným skúsenostiam a silnej vášni sa rodí jedinečný produkt, ktorý dokáže uspokojiť aj tie najnáročnejšie jazýčky.
Sladká chuť šunky Prosciutti San Daniele Levi 24 M evokuje vôňu a kultúru krajiny, ktorá drží krok s modernou dobou a zároveň si ctí staré tradície.
Zážitková Príprava
Tento taliansky skvost nakrájame priamo pred vašimi očami. A to na Season krájači – špeciálne navrhnutom na krájanie prosciutta. Jeho presná čepeľ spolu s plynulým prítlakom zabezpečia, že sa chuť prosciutta pri krájaní krásne otvorí.
Párovanie
Vína s výraznejšou chuťou budú Prosciutto San Daniele di Levi 24M prebíjať, čo naruší chuťovú rovnováhu jedla. Preto odporúčame Pinot Grigio – má jemnú a vyváženú chuť, ktorá skvele doplní tóny Prosciutta. Pre milovníkov piva máme dobrú správu – svetlý ležiak sa k prosciuttu tiež perfektne hodí.
![špeciálny stroj na krájanie prosciutta a "valec" šunky pripravený na nakrájanie](https://seasonrestaurant.sk/wp-content/uploads/2022/11/Season-signature-prosciutto-galeria-132A5732-1024x1024.jpg)
![na tenko nakrájané plátky kvalitného prosciutta na bielom tanieri, v pozadí ruka a stroj na krájanie](https://seasonrestaurant.sk/wp-content/uploads/2022/11/Season-signature-prosciutto-footer-132A5753.jpg)
![Prosciutto San Daniel 24 m Levi s olivami na bielom tanieri na stole v reštaurácii](https://seasonrestaurant.sk/wp-content/uploads/2022/11/Season-signature-prosciutto-galeria-132A5865.jpg)
NIelen jeden spôsob
Ako si prosciutto vychutnáte?
![detial čerstvo nakrájaného Prosciutta San Daniel Levi 24 m na drevenom stole, v pozadí mištička s olivami](https://seasonrestaurant.sk/wp-content/uploads/2022/11/Season-signature-prosciutto-galeria-132A5775-1024x683.jpg)
“Samotné” prosciutto
Prosciutto môžete ochutnať ako samostatné predjedlo, tak aj ako hlavné jedlo. Skvele sa tiež hodí k niektorým vínam a destilátom.
![domáce talianske cestoviny Cacio e Pepe s hľuzovkou a Prosciuttom San Daniel 24 m z produkcie Levi](https://seasonrestaurant.sk/wp-content/uploads/2022/11/Season-signature-prosciutto-galeria-132A7016-1024x683.jpg)
Cacio e Pepe
Prosciotto San Daniel Levi 24 m vám odporúčame ochutnať aj v našich domácich cestovinách Cacio e Pepe.
![Season-signature-caesar-s-prosciuttom-132A9644](https://seasonrestaurant.sk/wp-content/uploads/2022/11/Season-signature-caesar-s-prosciuttom-132A9644.jpg)
Caesar šalát
Rozhodne nič nepokazíte, ak si naše prosciutto pridáte aj k tradičnému Caesar šalátu. Práve naopak!
![usmievavý čašník s fľaškami kvalitného prosecca](https://seasonrestaurant.sk/wp-content/uploads/2022/10/season-ludia-v-akcii-132A7055-150x150.jpg)
Náš tip
“Vedeli ste že, Prosciutto San Danielle 24 m je dodávané aj na také svetové udalosti ako je Formula 1? Dnes ho v svetovej kvalite môžete ochutnať aj u nás – v Season restaurant vo Zvolene.“