Predstavenie signature jedla
Klenot talianskej gastronómie
Jemná rovnováha medzi vlhkosťou špeciálnych pivníc a ich vetraním prispieva k vytvoreniu jedného z klenotov talianskej gastronómie: šunky Prosciutto San Daniele.
V Levi už od roku 1890 nakupujú talianske bravčové stehná od osvedčených dodávateľov. Tie následne osolia a ochutia podľa veľmi špecifických pravidiel. Práve vďaka dlhoročným skúsenostiam a silnej vášni sa rodí jedinečný produkt, ktorý dokáže uspokojiť aj tie najnáročnejšie jazýčky.
Sladká chuť šunky Prosciutti San Daniele Levi 24 M evokuje vôňu a kultúru krajiny, ktorá drží krok s modernou dobou a zároveň si ctí staré tradície.
Zážitková Príprava
Tento taliansky skvost nakrájame priamo pred vašimi očami. A to na Season krájači – špeciálne navrhnutom na krájanie prosciutta. Jeho presná čepeľ spolu s plynulým prítlakom zabezpečia, že sa chuť prosciutta pri krájaní krásne otvorí.
Párovanie
Vína s výraznejšou chuťou budú Prosciutto San Daniele di Levi 24M prebíjať, čo naruší chuťovú rovnováhu jedla. Preto odporúčame Pinot Grigio – má jemnú a vyváženú chuť, ktorá skvele doplní tóny Prosciutta. Pre milovníkov piva máme dobrú správu – svetlý ležiak sa k prosciuttu tiež perfektne hodí.
NIelen jeden spôsob
Ako si prosciutto vychutnáte?
“Samotné” prosciutto
Prosciutto môžete ochutnať ako samostatné predjedlo, tak aj ako hlavné jedlo. Skvele sa tiež hodí k niektorým vínam a destilátom.
Cacio e Pepe
Prosciotto San Daniel Levi 24 m vám odporúčame ochutnať aj v našich domácich cestovinách Cacio e Pepe.
Caesar šalát
Rozhodne nič nepokazíte, ak si naše prosciutto pridáte aj k tradičnému Caesar šalátu. Práve naopak!
Náš tip
“Vedeli ste že, Prosciutto San Danielle 24 m je dodávané aj na také svetové udalosti ako je Formula 1? Dnes ho v svetovej kvalite môžete ochutnať aj u nás – v Season restaurant vo Zvolene.“