Predstavenie signature jedla
Základom je kvalitný syr a korenie
Cacio e Pepe znamená doslova „syr a korenie“. A to sú okrem výborných domácich cestovín, základné ingrediencie tohto lahodného jedla. Neboli by sme však Season restaurant, keby ostalo iba pri tom.
Aby sme našim cestovinám dali vlastný Signature podpis, pridávame ešte dva skvosty – najkvalitnejšie prosciutto a vzácnu ručne zbieranú hľuzovku.
Zážitková Príprava
Domáce cestoviny pripravujeme priamo pri vašom stole. Na krásnom zrelom bochníku parmezánu sa odohráva ohnivá show, ktorá otvorí chuť syra a vy uvidíte, ako sa jeho chuť spája s cestovinami.
Párovanie
Cacio e Pepe je unikátne jedlo. Jeho charakter skvele podporíte, keď si k nemu doprajete lahodné Chianti, Pinot Grigio, Riesling, Pinot Noir alebo Cabernet Sauvignon. A všetko zakončíte hriešnym dezertom.
Top Ingrediencie
Na kvalite surovín naozaj záleží
Domáce cestoviny
Pripravujeme si ich sami v kuchyni. Naši kuchári sa inšpirujú tradičnými talianskymi receptúrami. Na stôl tak vždy dostanete čerstvé, kvalitné a lahodné cestoviny.
Parmigiano Reggiano
Je 24 mesiacov zrejúci syr najvyššej akostnej kvality. Nerobíme z neho omáčku ani ho neskrývame v kuchyni. Jeho prevedenie v Season je nemenej zaujímavé ako jeho história – je to 20kg bochník.
Čierne korenie Pepperfield
Toto korenie je považované za najlepšie na svete. Pochádza z provincie Kampot v Kambodži. Je z láskou zbierané, ručne kontrolované, 100% prírodné, sušené na slnku.
Prosciutto San Daniele 24 m
Je najkvalitnejšie prosciutto na svete dodávané na top svetové udalosti ako je napríklad aj Formula 1. U nás v Season ho krájame na tenké plátky na špecializovanom, len na to určenom stroji.
Plátky hľuzovky
Poslednou nemenej dôležitou ingredienciou nášho Signature jedla je ručne zbieraná hľuzovka. Pochádza z Talianska, Francúzka, ale aj Istrie. Cacio e pepe sa tak stáva majstrovským dielom.
Tip šéfkuchára
“Cacio e Pepe si v skromnejšom prevedení môžete pripraviť aj doma. Zamerajte sa na použitie kvalitných cestovín, parmezánu a čerstvo namletého čierneho korenia. A ak chcete ochutnať plnú verziu, navštívte nás.“