Predstavenie signature jedla
Aristokratické jedlo v zážitkovom prevedení
Wellington je hovädzí filetový steak obalený v šampiňónovom duxelles a paštéte foie gras, zapečený v šupke z lístkového cesta.
Je to aristokratické jedlo anglického pôvodu. Jeho vznik sa pripisuje kuchárovi slávneho vojvodu z Wellingtonu – anglického generála, ktorý porazil armády Napoleona Bonaparta v bitke pri Waterloo v roku 1815.
Chuť steaku Wellington je nezameniteľná. Stred mäsa je medium-rare šťavnatý, smerom k okrajom je prepečenejší. Zapečená krusta je to, čo dáva steaku Wellington korunu – jemne slané lístkové cesto s hrubozrnnou soľou sa perfektne dopĺňa s chuťou foie gras a duxelles pod jeho povrchom. Ako celok pôsobí vyvážene a lahodne.
K steaku Wellington odporúčame koreňovú zeleninu na masle, zemiakové pyré, opekané zemiaky, alebo naše dokonalé pečené sladké zemiaky.
Príprava a Párovanie
Steak Wellington pripravený v našej kuchyni (na základe objednávky 24 hodín vopred) nakrájame a naservírujeme priamo pri vašom stole. Na vlastné oči tak uvidíte chrumkavosť krusty, dokonalé prepečenie steaku a jeho štavnatosť vo vnútri.
Wellington sa perfetkne páruje s červenými vínami, ale aj s karamelovými tónmi whisky a tmavým pivom.
![season-signature-wellington-galeria-132A0082](https://seasonrestaurant.sk/wp-content/uploads/2022/11/season-signature-wellington-galeria-132A0082.jpg)
![season-signature-wellington-galeria-132A0108](https://seasonrestaurant.sk/wp-content/uploads/2022/11/season-signature-wellington-galeria-132A0108-1024x683.jpg)
![season-signature-wellington-galeria-132A0119](https://seasonrestaurant.sk/wp-content/uploads/2022/11/season-signature-wellington-galeria-132A0119-1024x683.jpg)
![season-signature-wellington-galeria-132A0160](https://seasonrestaurant.sk/wp-content/uploads/2022/11/season-signature-wellington-galeria-132A0160-1024x683.jpg)
![season-signature-wellington-galeria-132A0131](https://seasonrestaurant.sk/wp-content/uploads/2022/11/season-signature-wellington-galeria-132A0131.jpg)
Odporúčané párovanie
Červené víno, tmavé pivo aj whisky
![season-signature-wellington-cervene-vino-132A0144](https://seasonrestaurant.sk/wp-content/uploads/2022/11/season-signature-wellington-cervene-vino-132A0144.jpg)
Červené víno
K tomuto chuťovo výraznému jedlu vám odporúčame červené vína Pinot Noir a Bordeaux (zmes Merlotu, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Malbec a Petit Verdot.
![season-signature-wellington-tmave-pivo-132A0149](https://seasonrestaurant.sk/wp-content/uploads/2022/11/season-signature-wellington-tmave-pivo-132A0149.jpg)
Tmavé pivo
Tmavé pivo s plným telom podporuje bohatú chuť steaku Wellington. Má tiež dostatok horkosti na to, aby zjemnilo slané tóny jeho krusty a doplnilo tak chuťový profil tohto aristokratického jedla.
![season-signature-wellington-whisky-132A0155](https://seasonrestaurant.sk/wp-content/uploads/2022/11/season-signature-wellington-whisky-132A0155.jpg)
Whisky
Karamelové tóny whisky sú dostatočne zložité na to, aby dokázali udržať bohatú chuť steaku Wellington. Výber whisky je na vás; bourbon je overená klasika, ale škótska funguje tiež dobre.
![Season-kuchari-matej-132A8748 kuchár pri ochucovaní mäsa, v pozadí interiér kuchyne](https://seasonrestaurant.sk/wp-content/uploads/2022/11/Season-kuchari-matej-132A8748-150x150.jpg)
Tip šéfkuchára
“Toto aristokratické jedlo je ako stvorené na posedenie s priateľmi alebo menšie rodinné oslavy. Prináša k vášmu stolu zážitok a kúsok histórie. Ako často si doma pripravíte jedlo, ktoré jedával generál z čias Napoleóna?“