Beef Wellington - hovädzí filletovaný steak v kruste z lístkového cesta na bielom porcelánovom tanieri

Pochúťka z čias Napoleóna

Beef Wellington

Predstavenie signature jedla

Aristokratické jedlo v zážitkovom prevedení

Wellington je hovädzí filetový steak obalený v šampiňónovom duxelles a paštéte foie gras, zapečený v šupke z lístkového cesta.

Je to aristokratické jedlo anglického pôvodu. Jeho vznik sa pripisuje kuchárovi slávneho vojvodu z Wellingtonu – anglického generála, ktorý porazil armády Napoleona Bonaparta v bitke pri Waterloo v roku 1815. 

Chuť steaku Wellington je nezameniteľná. Stred mäsa je medium-rare šťavnatý, smerom k okrajom je prepečenejší. Zapečená krusta je to, čo dáva steaku Wellington korunu – jemne slané lístkové cesto s hrubozrnnou soľou sa perfektne dopĺňa s chuťou foie gras a duxelles pod jeho povrchom. Ako celok pôsobí vyvážene a lahodne

K steaku Wellington odporúčame koreňovú zeleninu na masle, zemiakové pyré, opekané zemiaky, alebo naše dokonalé pečené sladké zemiaky

Príprava a Párovanie

Steak Wellington pripravený v našej kuchyni (na základe objednávky 24 hodín vopred) nakrájame a naservírujeme priamo pri vašom stole. Na vlastné oči tak uvidíte chrumkavosť krusty, dokonalé prepečenie steaku a  jeho štavnatosť vo vnútri. 

Wellington sa perfetkne páruje s červenými vínami, ale aj s karamelovými tónmi whisky a tmavým pivom.

Odporúčané párovanie

Červené víno, tmavé pivo aj whisky

Červené víno

K tomuto chuťovo výraznému jedlu vám odporúčame červené vína Pinot Noir a Bordeaux (zmes Merlotu, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Malbec a Petit Verdot.

Tmavé pivo

Tmavé pivo s plným telom podporuje bohatú chuť steaku Wellington. Má tiež dostatok horkosti na to, aby zjemnilo slané tóny jeho krusty a doplnilo tak chuťový profil tohto aristokratického jedla.

Whisky

Karamelové tóny whisky sú dostatočne zložité na to, aby dokázali udržať bohatú chuť steaku Wellington. Výber whisky je na vás; bourbon je overená klasika, ale škótska funguje tiež dobre.

kuchár pri ochucovaní mäsa, v pozadí interiér kuchyne

Tip šéfkuchára

“Toto aristokratické jedlo je ako stvorené na posedenie s priateľmi alebo menšie rodinné oslavy. Prináša k vášmu stolu zážitok a kúsok histórie. Ako často si doma pripravíte jedlo, ktoré jedával generál z čias Napoleóna?

Zažite históriu inak

Poslať správu
1
Pomôžeme vám?
Pomôžeme vám?
Dobrý deň,
ako vám pomôžeme pomôcť?

Chcete si rezervovať zážitok?
Máte otázku na Signature menu?
Chcete sa čokoľvek spýtať?

Neváhajte nám napísať. Sme tu pre vás!
Kajka
Kajka
Sales manager
Janka
Janka
Restaurant office