Predstavenie signature jedla
Dekadencia v každom súste
Hovädzie Rossini, známe tiež ako Tournedos Rossini, je výsledkom nášho kulinárskeho umenia, ktoré vás zavedie do sveta bohatstva a dekadencie. Tradičný recept z Francúzska pripravujeme s láskou a starostlivosťou tak, aby bolo každé sústo nezabudnuteľným zážitkom.
Základ tvorí čerstvý filet mignon, ten najjemnejší kúsok hovädzieho mäsa opečený na masle so šťavnatým stredom a jemnou štruktúrou. Pod ním nájdete lahodnú vrstvu čestvého špenátu na štuchaných zemiakoch. Hodiny varená demi-glace Madeira omáčka z madeirského vína prevareného s hnedým vývarom a šupkou z húb je extravagantým doplnkom tejto delikatesy.
Čerešničkou na torte je elegantný kus foie gras, najemno nastrúhaná hľuzovka a flambovanie na koňaku, ktoré perfektne dopĺňajú variáciu chutí a textúr tohto vznešeného jedla.
Príprava a Párovanie
V Season veríme, že kulinárska skúsenosť je nielen o chuti, ale aj o vizuálnom a zmyslovom dojme. Preto hovädzie Rossini dotvárame priamo pri vašom stole. S láskou a precíznosťou nastrúhame plátky hľuzovky a vizuálnu show zakončíme efektným flambovaním kvalitným koňakom.
Hovädzie Rossini si zaslúži spoločnosť z edície najlepších vín. Doprajte si ho s jemným Merlotom pre vyvážený zážitok, alebo s korenistým Syrahom na zdôraznenie jeho šťavnatosti. Pokiaľ nemáte chuť na víno, toto jedlo skvele ladí aj s dubovými tónmi koňaku a tmavým pivom.
![season-siganture-steak-rossini-L1090204-Enhanced-NR](https://seasonrestaurant.sk/wp-content/uploads/2024/01/season-siganture-steak-rossini-L1090204-Enhanced-NR-scaled.jpg)
![season-siganture-steak-rossini-L1090208](https://seasonrestaurant.sk/wp-content/uploads/2024/01/season-siganture-steak-rossini-L1090208-683x1024.jpg)
![season-siganture-steak-rossini-L1090222-Enhanced-NR](https://seasonrestaurant.sk/wp-content/uploads/2024/01/season-siganture-steak-rossini-L1090222-Enhanced-NR-scaled.jpg)
![season-signature-beef-rossini-detail-L1090216a-Enhanced-NR](https://seasonrestaurant.sk/wp-content/uploads/2024/01/season-signature-beef-rossini-detail-L1090216a-Enhanced-NR.jpg)
![season-signature-beef-rossini-L1090218-Enhanced-NR](https://seasonrestaurant.sk/wp-content/uploads/2024/01/season-signature-beef-rossini-L1090218-Enhanced-NR.jpg)
Odporúčané párovanie
Kvalitný alkohol rozvinie a zvýrazní chute steaku
![Season-signature-tomahawk-s-vinom-132A9780](https://seasonrestaurant.sk/wp-content/uploads/2022/11/Season-signature-tomahawk-s-vinom-132A9780.jpg)
Červené víno
K hovädziemu Rossini odporúčame plné červené vína ako Merlot, Syrah, Malbec, ale aj Cabernet Sauvignon.
![Season-signature-tomahawk-s-pivom-132A9783](https://seasonrestaurant.sk/wp-content/uploads/2022/11/Season-signature-tomahawk-s-pivom-132A9783.jpg)
Tmavé pivo
Chuť steaku s Madeirskou omáčkou výrazne podporíte tmavým pivom. Určite ochutnajte s našim Mastrom 18°.
![Season-konak-132A9651a](https://seasonrestaurant.sk/wp-content/uploads/2024/01/Season-konak-132A9651a.jpg)
Koňak
Flambovanie predurčuje Beef Rossini k skvelej harmónii práve s niektorým z našich koňakov.
![portrét šéfkuchára v kuchyni v čiernej zástere](https://seasonrestaurant.sk/wp-content/uploads/2022/10/season-ludia-v-kuchyni-132A6905-150x150.jpg)
Tip šéfkuchára
“Každý milovník steakov by mal určite ochutnať náš Hovädzí Rossini. Je to výnimočný kúsok kulinárského umenia, ktorý vás prenesie do sveta luxusu a exkluzivity. Tradičný recept z Francúzska je pre nás posvätný. Každý krok prípravy robíme s láskou a starostlivosťou, aby ste zažili nezabudnuteľný gastronomický zážitok. Tešíme sa na vás.“