Predstavenie signature jedla
Dekadencia v každom súste
Hovädzie Rossini, známe tiež ako Tournedos Rossini, je výsledkom nášho kulinárskeho umenia, ktoré vás zavedie do sveta bohatstva a dekadencie. Tradičný recept z Francúzska pripravujeme s láskou a starostlivosťou tak, aby bolo každé sústo nezabudnuteľným zážitkom.
Základ tvorí čerstvý filet mignon, ten najjemnejší kúsok hovädzieho mäsa opečený na masle so šťavnatým stredom a jemnou štruktúrou. Pod ním nájdete lahodnú vrstvu čestvého špenátu na štuchaných zemiakoch. Hodiny varená demi-glace Madeira omáčka z madeirského vína prevareného s hnedým vývarom a šupkou z húb je extravagantým doplnkom tejto delikatesy.
Čerešničkou na torte je elegantný kus foie gras, najemno nastrúhaná hľuzovka a flambovanie na koňaku, ktoré perfektne dopĺňajú variáciu chutí a textúr tohto vznešeného jedla.
Príprava a Párovanie
V Season veríme, že kulinárska skúsenosť je nielen o chuti, ale aj o vizuálnom a zmyslovom dojme. Preto hovädzie Rossini dotvárame priamo pri vašom stole. S láskou a precíznosťou nastrúhame plátky hľuzovky a vizuálnu show zakončíme efektným flambovaním kvalitným koňakom.
Hovädzie Rossini si zaslúži spoločnosť z edície najlepších vín. Doprajte si ho s jemným Merlotom pre vyvážený zážitok, alebo s korenistým Syrahom na zdôraznenie jeho šťavnatosti. Pokiaľ nemáte chuť na víno, toto jedlo skvele ladí aj s dubovými tónmi koňaku a tmavým pivom.
Odporúčané párovanie
Kvalitný alkohol rozvinie a zvýrazní chute steaku
Červené víno
K hovädziemu Rossini odporúčame plné červené vína ako Merlot, Syrah, Malbec, ale aj Cabernet Sauvignon.
Tmavé pivo
Chuť steaku s Madeirskou omáčkou výrazne podporíte tmavým pivom. Určite ochutnajte s našim Mastrom 18°.
Koňak
Flambovanie predurčuje Beef Rossini k skvelej harmónii práve s niektorým z našich koňakov.
Tip šéfkuchára
“Každý milovník steakov by mal určite ochutnať náš Hovädzí Rossini. Je to výnimočný kúsok kulinárského umenia, ktorý vás prenesie do sveta luxusu a exkluzivity. Tradičný recept z Francúzska je pre nás posvätný. Každý krok prípravy robíme s láskou a starostlivosťou, aby ste zažili nezabudnuteľný gastronomický zážitok. Tešíme sa na vás.“